nu är det dags för mitt första inlägg i bloggen, och för att få en bra start tänkte jag lägga upp lite bilder på några cupcakes. De är bakade enligt Leila Lindholms grundrecept för cupcakes och sedan har jag glaserat dem med en chokladsmörkräm. (mums!)
Smörkräm med smak av choklad:
150 g smör
1-2 dl florsocker
2-4 msk kakao
Eftersom smaken är väldigt individuell får man bestämma lite själv hur mycket kakao och florsocker man vill ha i. Men det tycker jag inte gör så mycket eftersom det ger en anledning att få provsmaka! Dessutom kan man med fördel blanda i lite nutella (två matskedar eller mer beroende på hur mycket nutella-smak man vill ha) vilket ger krämen en lite nötigare smak.
Se till att smöret är rumstempererat så blir det mycket lättare att blanda den till en slät kräm, jag brukar använda mig av en elvisp så blir det både lättare och krämen blir luftigare.
Ha det!
Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar